<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41147" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джамбазки от...

Възрастни хора с лични интереси употребяват Грета Тунберг, според Владимир Путин

03 Октомври 2019
0 750

"Възратсни хора с лични интереси употребяват Грета Тунберг". Така руският президент  Владимир Путин коментира изказването на шведската тийнейджърка Грета Тунберг пред ООН по време на форума "Руска енергийна седмица".

 

 

ДОНАЛД ТРЪМП СЕ ПОДИГРА С ГРЕТА ТУНБЕРГ В ТУИТЪР СЛЕД ЕМОЦИОНАЛНАТА Ѝ РЕЧ В НЮ ЙОРК (ВИДЕО)

 

 

""

 

Той заяви, че не споделя "всеобщия възторг" към 16-годишното момиче, което според него опростява сложни проблеми. "Това, че млади хора, подрастващи, обръщат внимание на острите проблеми на днешния ден, включително на проблемите с околната среда, е правилно и много хубаво. Те безусловно трябва да бъдат подкрепени", каза Путин, но добави, че е достойно за осъждане, "когато някой ги използва за лични интереси".

 

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР ДАВА "TESLA" НА ГРЕТА ТУНБЕРГ ЗА ПЪТУВАНЕТО Ѝ ДО КАНАДА

 

 

""

 

 

Според руския президент идеите на Грета Тунберг биха обрекли развиващите се страни на още 20 до 30 години на бедност. "Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложно устроен и се променя бързо. Хората в Африка и много в Азия искат да живеят богато, като в Швеция. Но как да стане това? Като ги накараме да ползват слънчева енергия, каквато има много в Африка? Някой обяснил ли й е колко ще струва това?”, попита Путин, цитиран от "Сега".

 

 

""

 

Според руският президент би трябвало да се подкрепят идеи за възобновяеми енергоизточници, но да не се забравя и за реалността. "Сигурен съм, че Грета е добро и много честно момиче. Но възрастните трябва да направят всичко да не поставят деца и тийнейджъри в някои екстремни ситуации", каза още Путин.

 

 

Руският президент все пак е доста по-мек в коментара си за младата екоактивистка, за разлика от колегата си Доналд Тръмп, който буквално се подигра с Грета Тунберг след речта ѝ на срещата на върха на ООН за климатичните промени. Думите на Грета към световните лидери можете да си припомните във видеото горе.

 

 

„Тя изглежда като едно много щастливо младо момиче, което очаква с нетърпение светло и прекрасно бъдеще. Толкова е приятно да се видим!“, написа иронично Тръмп. 

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции