Вълчо Арабаджиев мръзне в ареста на 0 градуса, издейства си терморъкавици, шапка и термобельо (ВИДЕО)

20 Декември 2018
15 14496

Синът на издирваните хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви – 21-годишният Вълчо Арабаджиев, мръзнал дни наред в килията си в ареста на столичния бул. “Г. М. Димитров”. В студените нощи през ноември температурата там била под нулата, защото парното не било пуснато, предава "24 часа".

 

 

Вълчо поискал още завивки. При разрешени 2 одеяла му дали още две и дори юрган, но пак не се стоплил. Тогава наследникът на хотелиерите помолил за шапка и ръкавици. Оказало се, че тези зимни аксесоари не са разрешени за арестантите. Печка също била отказана. След намесата на адвокат било позволено да му бъдат предадени плетени терморъкавици и шапка, а също и термобельо.

 

Парното при Вълчо било пуснато едва в 17 часа на 30 ноември. Той дели една килия с млад мъж, обвинен по дело за телефонни измами.

 

“Пуснали са парното първо в неговото спално помещение. Обясниха ни, че не е работело заради авариен ремонт на инсталацията. Друг начин за отопление нямало”, потвърди пред изданието Аделина Натина, една от защитничките на Арабаджиев-младши.

 

“При неговите заболявания, ако вдигне температура, може дори да се парализира”, твърди Натина.

 

От Министерството на правосъдието обявиха, че през ноември се е наложила подмяна на щрангове и тръби, но в края на месеца парното било пуснато на всички.

 

Хотелиерското семейство е обвинено за участие в престъпна група за укриване на данъци и пране на пари, действала от началото на 2017 г. до 31 август т.г.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции