<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46689" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Случайни мъж ...

Върховният духовен лидер на Иран нарече Доналд Тръмп "клоун" (видео)

17 Януари 2020
0 1673

Върховният духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей нарече президента на САЩ Доналд Тръмп „клоун“ по време на първата си петъчна проповед от осем години насам, пише The Guardian.

 

 

По думите му американският президент само се преструва, че подкрепя иранския народ, който в момента протестира срещу властта в страната, но всъщност ще им нанесе удар в гърба. Лидерът заяви, че погребението на генерал Касем Сюлеймани, на което присъстваха хиляди хора, показва, че иранският народ подкрепя своите управници, въпреки последните изпитания.

 

АМЕРИКАНЦИ БЕЗУСПЕШНО СЕ ОПИТВАТ ДА ПОЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРА ИРАН НА КАРТАТА (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

В отговор на убийството на Сюлеймани, Иран изстреля балистични ракети срещу американски войници в Ирак. Хаменей заяви, че ударите са нанесли удар върху имиджа на САЩ като суперсила. В част от проповедта, изнесена на арабски, той казва, че истинското наказание ще бъде принуждаването на САЩ да се изтеглят от Близкия изток.

 

 

ТРЪМП НЕ ИСКА ВОЙНА С ИРАН, ОТПРАВИ ПОСЛАНИЕ ЗА МИР

 

 

Хаменей също така заяви, че западните страни са прекалено слаби, за да поставят иранците на колене. Лидерът каза, че Великобритания, Франция и Германия, които се опитват да върнат Иран към ангажиментите на ядреното споразумение от 2015 г., са презряни правителства, служещи на САЩ. Хаменей заяви, че Иран е готов да преговаря, но не и със САЩ. Върховният духовен лидер заема висшата длъжност от 1989 г. и има решаващо значение по всички важни решения. 80-годишният лидер заяви, че ще отмъсти жестоко на САЩ за убийството на Касем Сюлеймани.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции