<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82273" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мелания Тръм...

Върховният лидер на Иран заплаши Тръмп със снимка в Twitter: “Отмъщението е неизбежно!”

22 Януари 2021
0 1343

Официалният акаунт на върховният лидер на Иран Али Хаменей публикува снимка на фигура на мъж, приличащ на бившия президент Доналд Тръмп, докато играе голф, а над него пада сянката на военен самолет или дрон с текст: “Отмъщението е неизбежно!”

Агресивната публикация предизвика някои потребители в Twitter да поискат блокиране на профила на аятолах Хаменей, позовавайки се на неотдавнашното блокиране на силно популярния акаунт на Тръмп заради постове, насърчаващи насилието в сградата на Капитолия в столицата на САЩ.

Twitter блокира акаунта на Доналд Тръмп за постоянно

Публикацията на Хаменей се отнася до покушението над генерал Касем Солеймани при масиран въздушен уадр над Багдад в края на 2019 година.

Под ръководството на Солеймани Иран подкрепи проирански бойни групи, разшири военното си присъствие в Ирак и Сирия, и организира офанзива на Сирия срещу бунтовническите групи в дългогодишната си гражданска война.

В Иран изпращат генерал Сюлеймани с възгласи “Смърт за Америка”

Тръмп заяви, че по това време генералът е “пряко и косвено отговорен за смъртта на милиони хора”.

Иран отговори, като изстреля ракета срещу иракска авиобаза, в която се помещават американски войски, и предупреди за по-нататъшни атаки, а аятолах Хаменей заяви по същото време, че “тежко отмъщение очаква престъпниците”.

50 американски войници са с мозъчни травми след ракетните удари на Иран (видео)

В последния туит, написан на фарси, думата „отмъщение“ е в червено, а останалата част от публикацията казва: „Убиецът на Сюлеймани и този, който го е поръчал, ще трябва да плати“.

Шефът на Twitter обяви, че изтриването на Тръмп може да създаде опасен прецедент, но е правилно

Twitter все още не е отговорил, но неговият главен изпълнителен директор Джак Дорси бе тагнат в редица отговори на публикацията.

Източник: BBC

Кадри: NBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции