<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64978" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руснаци се сб...

Вярно куче чака 3 месеца стопанина си в болницата, в която той е починал от Covid-19 (снимки)

26 Май 2020
0 1407

Вярно куче е чакало стопанина си три месеца във фоайето на болницата в Ухан, където той е починал от Covid-19, пише DailyMail.

7-годишното куче от смесена порода на име Сяо Бао (Малко съкровище) пристигнало в болницата „Тайкан” в Ухан заедно с възрастния си стопанин по време на пика от заразата с коронавирус през февруари.

За съжаление възрастният пациент не успял да се пребори с вируса и починал само пет дни след постъпването си, но верният му четириног приятел отказал да напусне болницата цели три месеца след това.

Куче чака с дни своя удавил се стопанин на брега на река (видео и снимки)

Без да знае, че стопанинът му няма да се върне, Сяо Бао останал да чака във фоайето на болницата под грижите на персонала.

На 13 април, когато властите в Ухан вдигнаха забраната за придвижване и хранителният магазин в болницата отново отворил врати, продавачът взел кучето под грижите си.

„Първият път, в който го видях бе в средата на април, когато отново се върнах на работа”, разказва продавачът  Ву Чуйфен. „Кръстих го Сяо Бао (Малко съкровище) и така продължих да му казвам.”

От медиците в болницата Чуйфен узнал за съдбата на собственика на кучето и се трогнал от верността на животното.

„От малък съм израстнал с кучета наоколо, затова го взех при мен в магазина. Той така добре свикна, че не се отделяше от мен”, допълва магазинерът.

Хиляди домашни животни в Китай са заплашени да останат на улицата заради коронавируса (видео и снимки)

Оплаквания на пациентите, които срещали кучето по коридорите на болницата, довели до това Сяо Бао да бъде даден в приют, за да му търсят нов дом. От управата вече издирват подходящи нови стопани на вярното куче.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции