<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71800" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия ще изпр...

В Алексей Навални има отрова, която е опасна и за околните

21 Август 2020
0 2588

Иван Жданов, директор на Антикорупционния фонд, чийто създател е Алексей Навални, заяви, че в организма на опозиционера има отрова, която е опасна за всички около него. Това пише Клуб Z, цитирайки Жданов, който говори пред репортери пред болницата в Омск,

Той каза, че информацията му е дадена от полицейски служител.

Навални е викал и стенел на борда на самолета, когато му е прилошало (видео)

“Намирахме се в кабинета на главния лекар. В този момент в кабинета влезе представителка на транспортната милиция показа на телефона: “Намерихме това вещество”. След това главният лекар каза: “Така е, намерихме го, няма повече информация”. Попитахме представителката на транспортната милиция какво е това вещество. Тя отговори – “има тайна на следствието. Не можем да кажем какво е, но това вещество е смъртноопасно. То е заплаха не само за живота на Алексей, но и за околните. Всички около него трябва да сложат защитни костюми”. Повече нищо не ни каза”, сподели директорът.

Юлия Навални, съпругата на Алексей, каза, че само допреди 2 часа е имало “зелена светлина” за транспортирането на опозиционера, но после лекарите са си променили решението. Според нея, в момента те се опитват да пречистят всички следи от отровата в организма му.   

Алексей Навални е в безсъзнание в болница, възможно е да е отровен

Лекарите от болницата в Омск не разрешават транспортирането на Навални към Германия. Това обяви в Туитър говорителката на опозиционера Кира Ярмиш.

This image has an empty alt attribute; its file name is Navalni_pol-1024x737.jpg
Снимка: AP

Тя е убедена, че решението идва от Москва.

“Досега лекарите казваха, че са готови да разрешат превоза. Затова го организирахме в най-кратки срокове. Сега, в последния момент, лекарите не дават разрешение. Това решение, разбира се, не е взето от тях, а от Кремъл”.

Самолет с медицински екип е излетял рано тази сутрин от Германия, за да откара руския опозиционер Алексей Навални на лечение в болница в Берлин, съобщи ДПА.

Припомняме, че Навални, смятан за най-яростния вътрешен критик на руския президент Владимир Путин, беше свален в безсъзнание в сибирския град Омск от полет от Томск за Москва. Самолетът е кацнал аварийно заради заболяването на Навални, който е бил откаран в болница и поставен на командно дишане.

Според Ярмиш най-вероятно опозиционерът е бил отровен с нещо, поставено в чая му.

На кадрите по-горе можете да видите свалянето на опозиционера от самолета и транспортирането с линейка към лечебно заведение.

Видео: Город55 Омск

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции