<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79998" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето какво тря...

В Англия засякоха нов щам на Covid-19, Лондон въвежда най-високата степен на ограничения (видео)

15 Декември 2020
0 5401

Поради ескалиращото по-бързо от очакваното разпространение на коронавируса в Лондон, британската столица ще бъде поставен в най-високата степен на противоепидемични ограничения – степен 3 („Tier 3“), съобщава bTV.

Твърд локдаун в Германия от 16 декември

Очаква се новите ограничения да влязат в сила от полунощ на 16 декември, вместо от 19 декември, както се смяташе по-рано. Те ще бъдат преразгледани на 23 декември.

Междувременно британският министър на здравеопазването Мат Хенкок съобщи пред парламента, че във Великобритания е открит нов щам на коронавируса, който вероятно се предава по-бързо от човек на човек. Страната вече е предупредила СЗО за това, предаде Би Би Си.

Според министъра новият щам е установен в болници в 60 района на страната, като са регистрирани около 1000 случая, предимно в южната част на Англия.

По думите на Хенкок, експертите смятат, че перспективните ваксини срещу коронавируса ще противодействат успешно и срещу новия щам. Засега няма и данни за по-тежко протичане на болестта при заразените с него.

Освен Лондон, в степен 3, вероятно ще влязат и части от областите Есекс и Хъртфордшир. По този начин, нови над 10 млн. граждани ще бъдат поставени под по-стриктните мерки. Сред правилата, важащи за третата степен на противпепидемичните мерки, са:

  • забрана за контакти с хора на закрито и в повечето заведения на открито, освен с членове на домакинството;
  • разрешени са срещи до 6 души на открито – на места като паркове, плажове или сред природата;
  • магазини, фитнес зали, фризьорски салони остават отворени, но има възможност за налагане на ограничения в начина на обслужване на клиентите;
  • затварят се барове, пъбове, кафенета и ресторанти, кина, театри и заведения за забавления на закрито, както и се забраняват посещенията на спортни събития на стадиони. Ресторантите могат да приготвят храна само за доставка.

Препоръчва се да не се посещават райони в трета степен, а техните жители да не посещават райони с по-ниска степен за противоепидемични мерки.

В същото време правителството няма намерение да отмени т.нар. „Коледна ваканция“, според която в периода 23-27 декември гражданите в цяла Великобритания, независимо в коя степен се намират, ще могат да се срещат на закрито с членове на до две други домакинства.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции