<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79171" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Удължават ка...

В близките 3 до 6 месеца в света няма да има достатъчно ваксини срещу Covid-19, твърди СЗО

03 Декември 2020
0 809

През следващите 3 до 6 месеца светът няма да разполага с достатъчно ваксини срещу коронавируса. За това предупреди директорът на програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) Майкъл Райън, цитиран от bTV.

“Хората трябва да осъзнаят, че няма да имаме достатъчно ваксини, за да предотвратим ново нарастване на броя на случаите поне три до шест месеца”, каза Райън.

Извънреден брифинг на Щаба: Започваме ваксиниране срещу Covid-19 (видео)

Експертът предупреди, че е възможно да има нова вълна от коронавируса преди появата на ваксината. Затова според него е необходимо да се спазват мерките срещу разпространението на заразата.

По-рано в сряда говорителят на СЗО Тарик Язаревич каза, че организацията очаква ваксините срещу коронавируса да започнат да пристигат в страните през второто или третото тримесечие на следващата година. Въпреки това ограничен брой ваксини могат да бъдат налице за високорискови групи още през първото тримесечие на 2021 г.

Тъй като първите дози ще са ограничени, ще трябва да се даде приоритет на уязвими групи като здравните работници и възрастни хора.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции