<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86141" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бил Гейтс: Св...

В Гибралтар ваксинираха 70% от пълнолетните и отварят баровете

26 Март 2021
0 1275

В британската територия Гибралтар вече са ваксинирани 70 процента от пълнолетните граждани. Местните власти са премахнали изискването да се носи маска на открито, а полицейският час ще бъде отменен в неделя, пише Mediapool.

Броят на новите случаи на коронавирус в Гибралтар е “изключително малък” благодарение на “успеха на ваксинационната програма”, каза министърката на здравеопазването Саманта Сакраменто.

В края на декември, когато броят на новозаразените в Гибралтар бе достигнал върхова стойност, там бе въведен полицейски час от 22 ч. до 6 ч.

В Гибралтар ваксинираха 70% от пълнолетните и отварят баровете

Полицейският час вече премахнат, а баровете и ресторантите ще могат да работят до 2 ч. след полунощ. Маските все още са задължителни в затворените обществени пространства, в магазините и в обществения транспорт.

Общо 4200 от 34-те хиляди жители на Гибралтар се заразиха с новия коронавирус. Починаха 94 човека, повечето от които през януари и февруари. Гибралтарските власти се надяват всички пълнолетни жители да са получили по две дози от ваксините до средата на следващия месец.

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции