<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92789" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Кожухар...

В Гърция дават по 150 евро на младите, ако се ваксинират

29 Юни 2021
0 183

Гърция предлага на младите хора паричен стимул при получаване на първата им доза ваксина срещу Covid-19. Това е част от опита на правителството да насърчи ваксинацията преди разгара на летния туристически сезон, предава bTV.

Младите хора ще получат дебитна карта, заредена със 150 евро, съобщи премиерът Кириакос Мицотакис. Властите посочиха, че парите за младите хора са и знак за благодарност за търпението им по време на пандемията, когато са си стояли вкъщи. Сумата в картите ще може да се използва за престой в хотел, за билети за фериботи, за самолетни билети, както и за посещение на музей или концерт.

Гърция разхлабва още мерки срещу коронавируса (видео)

Гърция преживя доста добре първата вълна на пандемията, но беше принудена да наложи строги ограничителни мерки през ноември, за да се справи с новите случаи на коронавирус, които затрудниха работата на здравната система в страната.

В Гърция дават по 150 евро на младите, ако се ваксинират

След спад на броя на заразените и заболелите, миналата седмица беше отменено задължителното носене на маски на открито. Отпада и полицейският час, който налагаше забрана за движение през нощта, а на плажовете ще се допускат до 120 души на 1000 квадратни метра.

Нарастват обаче опасенията относно разпространението на индийския вариант “Делта” на коронавирусната инфекция и гръцкото правителство предлага стимули за повишаване на ваксинацията.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции