<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98880" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Монд": Българ...

В Гърция разследват съмнителни Covid-сертификати, издадени в България на техни медици

08 Септември 2021
1 394

Мащабно разследване за фалшиви Covid-сертификати в Гъция е установило, че част от съмнителните документите са издадени в България, съобщава БНР.

Това се случва ден, след като парламентът в Атина прие изменение на закон, постановяващ глоба от 5 хиляди евро и наказателна отговорност за издаване на фалшив сертификат.

Глоби за 160 хил. евро за ден в Гърция за неспазване на COVID мерки

Разследването вече е обхванало цялата страна и под съмнение са здравните документи на медици в държавни болници в Солун, Кавала, Санторини, Драма и още градове.

За да останат на работа, част от тях са представили съмнителни сертификати за ваксиниране от България, съобщава БНР.

Някои от разследваните медици са били на работа в деня, в който е отчетено, че са им поставяни дози в България. Други са представяли документ за наличие на антитела, без да са излизали болнични на съответните дати.

Здравни работници са признали пред властите, че са им предлагали по 200 евро за издаване на фалшиви резултати от лаборатория за различен тип Covid-сертификати.

В Гърция миналата сряда (1 септември) изтече срокът, в който здравните работници задължително трябваше да се ваксинират.

7000 здравни работници в Гърция са уволнени, защото не искат да се ваксинират

Два дни след изтичането на срока здравният министър Танос Плеврис съобщи, че около 7000 здравни работници са били освободени от системата поради тази причина.

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции