<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72180" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Родители при...

В Гърция спасиха невръстно дете, носещо се върху надуваем еднорог в открито море (видео)

26 Август 2020
0 9740

Невръстно момиченце, плаващо върху надуваем гумен еднорог, бе спасено от моряци на ферибот в Гърция, пише 9gag.

Детето, на предполагаема възраст около 4-5 години било намерено на около 800 метра от брега, където семейството се било разположило на почивка за уикенда.

Малката си играела във водата край град Антирио в Коринтския залив, когато започнала да се отдалечава и изпадналите в паника родители се обърнали за помощ към служителите на ферибот, да я изтеглят обратно на брега.

Видео, заснето от инцидента, показва капитана на кораба Григорис Карнезис да приближава внимателно борда на плавателния съд към люшкащото се по вълните поясче.

По данни на Greek City Times детето е върнато невредимо на разтревожените родители.

Карнезис заявил, че в този момент изпълнявал рутинен курс, когато получил обаждане по уредбата с въпрос дали е забелязал момиченцето в морето.

Според него малката е била силно уплашена, което може да се потвърди от обстоятелството, че се е била здраво вкопчила в надуваемия пояс.

“Почувствах се длъжен да помогна, не заради естеството на работата ми, а като човешко същество”, заяви капитанът. “Няма защо да ми благодарят. Направих това, което всеки друг на мое място би сторил в дадения случай.”

Видео: FB/Petros Kritsonis

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции