Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
В заведение на морето искат пари и за свободните столове на масата
В заведение на морето искат пари и за свободните столове на масата
Нередности
09.08.17
добавено
47648
прегледа

Гневни посетители на заведение в Созопол сигнализираха във фейсбук за злоупотребата, на която са станали жертва. Те са хапвали и пийвали във въпросното заведение, а на края, когато са получили сметката са останали неприятно изненадани. Оказало се, че били принудени да платят по 20 лева за всеки свободен стол на масата. При това без да бъдат предварително предупредени.

 

 

 

Ето какво разказа една от пострадалите пред "Господари на ефира":

 

"Заведението ни беше препоръчано и имахме предварително резервация, впоследствие дойдохме вместо 10 - 6 души, хостесата ни попита дали ще идват още хора, ние казхме, че няма. Тя реагира грубо, извинихме и се, за това че сме на по-голяма маса и след като дойде сметка ни уведомиха, че трябва да заплатим по 20 лв за свободен стол. 

Повикахме управителя да говорим с управителя за нелепата такса "Свободни др" - за която не бяхме предупредени и не е описана никъде в менюто. Той се държа изключително неуважително, като каза, че не желае да си губи времето с нас и че трябва да напуснем заведението и повече няма да ни допусне в него.."

 

Управителят на ресторанта Тони Матеев обясни, че причината да се таксуват тези 4 места по 20 лева е фактът, че след резервацията на маса в натоварена вечер, клиентите са били по-малко от предварително заявените. 

 

„Да таксуваме незает стол ни се случва за първи път, нямаме такава практика. В конкретния случай клиентите се държаха изключително зле, не ни бяха предупредили, че ще са с 4 души по-малко. В крайна сметка, те не са заплатили тази такса“, обясни Матеев, пред offnews.bg.

 

След като случаят със странната такса доби популярност в социалните мрежи, фейсбук страницата на созополския ресторант бе атакувана от редица гневни коментари.