Следва: Състезател п...

В Индия арестуваха гълъб по подозрение, че е пакистански шпионин (снимки)

27 Май 2020
49 4617

Гълъб бе предаден на полицията в Индия, след като беше заподозрян, че е пакистански шпионин, пише Daily Mail.

Предполагаемият шпионин е открит от Геета Деви, която живее в квартал в Кашмир. Птицата долетяла в дома ѝ на 24 май. Установено е, че тя е била боядисана с розова боя и че носи на крака си съобщение с цифри.

Мъж се опитва да съживи гълъб, като го подхвърля във въздуха (видео)

Старши началникът на местната полиция каза пред The Times of India: „Не знаем откъде е дошъл. Местните жители го заловиха близо до нашите огради. Намерихме пръстен на крака му, на който са написани числа“.

Птицата е заловена от местните жители в близост до границата между Индия и Пакистан и в крайна сметка е предадена на полицията от Индийските сили за гранична сигурност.

Разследването по случая продължава.

Полицията добави още, че „макар за птиците да няма граници и много от тях да летят през страните по време на миграция, пръстен с код, прикрепен към тялото на гълъб, е причина за безпокойство, тъй като мигриращите птици нямат такива пръстени.”

Гълъбът ще остане в ареста, докато не приключи разследването.

Радикална група пусна гълъби с червени шапки и руси перуки в подкрепа на Тръмп (видео и снимки)

Това не е първият път, когато шпионски гълъб е хванат да минава между Индия и Пакистан. През 2015 г. беше прихванат и друг, този път в село Манвал, съвсем близо до границата между двете страни.

След новината за новия “гълъб шпионин” социалните мрежи се напълниха с шеги по темата. Някои от тях можете да видите във видеото горе.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции