<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Куче играе во...

В Ирландия ще плащат поравно на жените и мъжете от националните им отбори по футбол

02 Септември 2021
0 70

Женските и мъжки футболни отбори в Ирландия ще получават равно заплащане, съобщава BBC.

Футболната асоциация на Ирландия (ФАИ) заяви, че “историческият” ход е направен след преговори, включващи капитаните на националните отбори Шеймъс Колман и Кейти Маккейб.

Половото неравенство в спорта и революционното решение на австралийската федерация

Като първа стъпка, възнагражденията на мъжете футболисти ще бъдат намалени, така че да съответстват на женските. След това заплатите биха били увеличавани едновременно.

Отношенията между женския отбор по футбол на Ирландия и ФАИ се подобриха значително преди четири години, когато дамите заплашиха, че ще протестират срещу асоциацята заради проблеми и съмнения, свързани с квалификацията за Световното първенство.

Тази нова стъпка бе определена като „огромна“ от нападателката на националния отбор Стефани Рош. Тя уточни, че този голям напредък е постигнат в резултат от „много малки стъпки зад кулисите“.

Капитанът на отбора на Република Ирландия Кейти Маккейб заяви, че съобщението е “страхотен ден за ирландския футбол”.

А капитанът на мъжкия отбор Шеймъс Колман посочи, че „сделката е правилната за всички, които играят международен футбол за Ирландия“.

„Ние сме щастливи като играчи да направим каквото можем, за да гарантираме, че нашите международни спортистки са третирани еднакво и справедливо и ние оставаме изцяло ангажирани да правим каквото можем, за да постигнем тази цел заедно“, добави той.

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции