<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63103" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учени очерта...

В Испания хората излязоха на улиците след 49 дни в изолация, в Австрия отварят фризьорските салони (видео и снимки)

02 Май 2020
0 2077

Велосипедисти и бегачи превзеха улиците и крайбрежните алеи на Испания, след като страната продължи да облекчава мерките заради коронавируса, докато други европейски нации постепенно отслабват карантината, пише DailyMail .

Още в ранни зори в събота първите фитнес-маниаци плъзнаха по улиците на испанските градове, след като правителството разреши индивидуалното спортуване и разходките за хората над 14-годишна възраст в часовете от 06:00 до 10:00 и от 20:00 до 23:00.

Чакащи пред магазин във Виена, Австрия

В същото време министърът на здравеопазването на Австрия анонсира пътна карта за след блокадата, която влиза в сила от май. Страната има преднина в облекчаването на мерките спрямо други страни в Европейския съюз като позволи на малки магазинчета и бакалии да отворят още в средата на април, което ще продължи с отварянето на фризьорските салони този месец.

Фризьорски салон в Залцбург, Австрия

Въпреки, че са свободни да се движат по улиците на градовете, спазвайки безопасна дистанция, австрийците ще могат да посещават ресторантите не по-рано от 15 май.  

Крайбрежна алея в Барселона

Междувременно рано тази сутрин хиляди велосипедисти бяха забелязани по прочутата 8-километрова пешеходна алея „Ла Каретера де лес Акуи” в Барселона, което правеше спазването на мерките за социално дистанциране почти невъзможни.  

Пешеходна алея в Барселона, сутрин

В части от Мадрид спортуващи ентусиасти , повечето без предпазни маски на лицата, се разминаваха на съвсем близки разстояния, след като ползваха един и същи тротоар за индивидуалните си занимания.

Мъж бяга в парк на Мадрид, Испания

В Испания децата излязоха навън за пръв път от шест седмици насам (видео и снимки)

Освен за тях, мерките на отхлабване отреждат часовете между 10:00 и 12:00 и от 19:00 до 20:00 часа за хората над 70-годишна възраст. А колкото до децата под 14-годишна възраст, на които първоначално бе позволено да се разхождат с родител за 1 час и до километър от дома в часовете между 09:00 до 21:00, позволението остава в сила, само че от обяд до 19:00 часа.

Сърфисти край брега на Барселона

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции