<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99844" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Словения ве...

В Китай напълно ваксинираха 91% от учениците от 12 до 17 години

16 Септември 2021
0 98

Китай напълно е ваксинирал срещу ковид 91 процента от учениците на възраст от 12 до 17 години, предава Клуб Z.

По данни на местните власти новото огнище на зараза в югоизточната провинция Фуцзян, където този месец случаите на коронавирус достигнаха 152, като много от тях са неваксинирани ученици в най-малко четири начални училища и две детски градини.

Двете основни китайски ваксини бяха одобрени за употреба при деца от три години нагоре, но властите натоварени с ваксинационната кампания все още не са започнали ваксинация на деца под 12 години.

В изявление на министерството на образованието се казва, че училищата трябва да останат бдителни и да изпълняват мерките срещу Covid-19 по-ефикасно и целево.

Градовете Путян и Сямън, където бяха регистрирани повечето случаи през последното избухване на заразата, прекратиха присъствените занимания в детските градини и началните училища и повечето присъствени занимания в гимназиите.

Избухването на заразата подтикна градове в други части на Китай да издадат предупреждения да се избягват пътувания през почивните дни по случай фестивал следващата седмица и през едноседмичната ваканция, започваща на 1 октомври, въпреки че държавни медии предупредиха да не бъдат въвеждани общи забрани за пътуване.

САЩ спешно одобряват ваксинирането срещу Covid-19 и на деца от 5 до 11-годишна възраст

Ван Дънфън, служител в министерството на образованието, заяви, че учениците и учителите са насърчавани да не пътуват по време на предстоящите почивни дни.

Китай започна да ваксинира ученици на възраст от 12 до 17 години през юли. Степента на ваксинация от 91 процента е доста над националната степен в страната, която е малко под 70 процента по данни от 6 септември.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции