<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71967" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Само 60 нови с...

В Китай са поставяли ваксина срещу Covid-19 на ключови работници още през юли

24 Август 2020
0 2085

Китайското правителство е поставяло ваксини срещу коронавирус в изпитателен срок на подбрани кандидати от групи – ключови работници още през месец юли, съобщава високопоставен здравен служител, цитиран от The Guardian.

Дженг Жонгвай, ръководителят на научния и технологичен център на Националната комисия по здравеопазване, заяви пред държавната медийна организация CCTV в неделя, че правителството е разрешило „спешна употреба” на ваксина Sars-Cov-2 за работници, включително здравни работници и гранични служители.

В страната вече седми ден няма регистрирани случаи на вътрешно предаване на инфекцията с коронавирус и властите считат, че граничните служители са в потенциално висок риск.

Това е първото съобщение, потвърждаващо употребата на ваксина срещу Covid-19 в Китай, но не се съобщава коя именно от кандидатстващите за регулаторно одобрение е използвана.

Китай е в надпревара с фармацевтични компании от Съединените щати, Великобритания и Германия за първенство в създаването на първата доказано действаща Covid-ваксина за противодействие на пандемията от коронавируса.

Китайска ваксина срещу Covid-19 може да е в официална продажба през декември

„Съставихме серия от пакети планове, включително формуляри за медицинско съгласие, планове за мониторинг на страничните ефекти, планове за спасяване, компенсационни планове, за да сме сигурни, че предварителната употреба е добре регулирана и следена“, заяви Дженг и добави, че те планират по-мащабни тестовете с други групи още преди есента и зимата.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции