<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75424" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Окончателно: ...

В Китай ще тестват за коронавирус цялото 9-милионно население на град Циндао за пет дни

12 Октомври 2020
0 489

Властите в китайския град Циндао ще подложат на масово тестване цялото 9-милионно население на града за период от пет дни, след регистрирането на 12 случая на инфектиране с Covid-19 в болнично заведение, пише BBC.

През май тази година властите в Ухан – мегаполис с над 11 милиона жители и епицентър на заразата с коронавирус, извършиха подобен масов скрийнинг. Според официалните данни в страната вирусът е овладян и нови случаи на вътрешно пренасяне на заразата не са отчетени, а само на хора, пристигнали от чужбина.

В Китай ще тестват за коронавирус цялото 9-милионно население на град Циндао за пет дни
Снимка: Barcroft Media

До момента в Китай са отчетени 4634 починали и 85 578 заразени от коронавирус. Според световните агенции, страната няма практика за отчитане на асимптоматичните носители на вируса.

Повечето от ограниченията за пътуване и бизнес са премахнати, но властите все още наблюдават пътуващите и посетителите в обществените сгради.

В съобщение на властите на града, публикувано в социалната медия Weibo, се казва, че нови шест случая на зараза са регистрирани, както и други шест безсимптомни пациенти. Всичките 12 случая са свързани с местна болница.

В Китай ще тестват за коронавирус цялото 9-милионно население на град Циндао за пет дни

Досега в града са тествани 114 862 души, включително и персонала на клиниката, като всички служители са показали отрицателни резултати. Тестовете продължават и в следващите няколко дни.

Циндао е оживено пристанище и промишлен център.

Източник: BBC

Снимка на корицата: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции