Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
В линейка дъни яко чалга на макс, докато вози пациент (видео)
В линейка дъни яко чалга на макс, докато вози пациент (видео)
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
01-10-20
добавено
110141
прегледа

Силна чалга дъни в линейка, която вози отзад възрастен пациент. Скандалното видео ни беше изпратено от наш зрител, без допълнителна информация къде и кога е заснето видеото. Въпреки това то е достатъчно красноречиво само по себе си.

 

 

Видеото е заснето от мъж вътре в линейката. На кадрите се вижда, че колата със спешен номер 150 на стъклата се движи по улиците на неизвестно населено място, без включена сигнализация, докато вътре дъни мазна чалга. Мъжът в линейката обръща камерата и сам започва да снима лежащия отзад възрастен пациент. Видеото завършва с шокиращата реплика: "Кой ще кара влака?".

 

 

 

 

Не е ясно в кое населено място се намира линейката и кой е екипът на Спешна помощ. На кадрите обаче ясно се вижда лицето на мъжа и безпомощното тяло на пациента. Как се отразява силната музика на възрастния човек също не е ясно, но едва ли случката се вписва в предписанията за превозване на пациенти. 

 

 

 

 

Подобно индивидуално "изпълнение" на иначе отговорните служебни задължения на лекарите в Спешна помощ, които често спасяват животи, е меко казано недопустимо. Припомняме на този конкретен екип, че е хубаво по време на смяна да оказва медицинска помощ на заболели или пострадали хора, а забавлението и купонът да оставят за след това.

 

 

Надяваме се компетентните органи да реагират, а героят от видеото да понесе отговорност за грубото нарушаване на професионалните медицински и общочовешки морални ценности.