Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
В МВР няма да има оставки заради спирането на интернета в Югозападна България
В МВР няма да има оставки заради спирането на интернета в Югозападна България
gospodari.com
06-19-19
добавено
2345
прегледа

МВР не е спирало интернета в част от Югозападна България при операцията си срещу кабелното пиратство. Ръководството на ведомството не вижда гафове по време на акцията и не смята, че трябва да се подават оставки. Това разясни вътрешният министър Младен Маринов часове преди протеста на кабелните оператори в София.

 

При акция в Гоце Делчев, Сандански, Дупница, Кюстендил и Бургас миналата седмица сектор "Киберсигурност" в ГДБОП иззе оборудване на местни кабелни телевизии. Поводът за операцията бяха оплаквания от бТВ, Нова телевизия и HBO, че местните оператори излъчват съдържанието им незаконно. След изземването на техниката, бе спряна кабелната телевизия, но и интернет връзката на много потребители. От националната асоциация на кабелните оператори заявиха, че държавата действа по поръчка и се опитва да смачка бизнеса им. Шефът на "Киберсигурност" Явор Колев отвърна, че целта е просто бизнесът да е законен.

 

СЛУЖБИТЕ ГОВОРЯТ "ДЕЗИНФОРМИРАЩИ НЕЛЕПИЦИ" ПО СЛУЧАЯ, ТВЪРДИ КАБЕЛЕН ДОСТАВЧИК, ПОСТРАДАЛ ОТ АКЦИЯТА

 

Именно за неговата оставка настояват кабелните оператори. Според вътрешния министър няма причина Колев да напуска поста си.

 

"Колев е добър специалист, който спазва закона и се бори с пиратството", заяви Маринов.

 

Той твърди, че МВР не е изземало техника, която има отношение към доставката на интернет. От полицията взели само устройствата за излъчване на телевизия.

 

ПОГРОМ И ДЕСЕТКИ БЛОКИРАНИ БЕЗ ИНТЕРНЕТ ОБЩИНИ СЛЕД АКЦИЯТА СРЕЩУ КАБЕЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ

 

Съвсем различна е тезата на обискираните фирми. Те твърдят, че от ГДБОП са взели цялата им техника и разпространиха снимки на изтърбушени помещения.

 

"Операцията беше проведена съвместно с Европол и наистина касае много сериозен проблем както за имиджа на страната, така и за държавния бюджет", заяви Маринов.

 

Източник: Mediapool