<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73260" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хиляди фенер...

В новата сграда на НС журналистите нямат достъп до депутатите (видео)

11 Септември 2020
0 2927

Достъпът на журналисти до депутатите в новата сграда на Народното събрание е затруднен, съобщава bTV.

Единственото място, на което може да има визуален контакт към влизащите депутати, които не искат да се срещнат с медиите, е през прозореца на тоалетната, предвидена за журналисти – вижда се вътрешния двор, където паркират автомобилите.

В новата сграда на НС журналистите нямат достъп до депутатите (видео)

Специално изградени устройства спират достъпа на журналисти до депутатите. Турникетите не работят с картите на журналистите. Единственият шанс депутатът да бъде попитан, е да прояви добра воля и да спре на излизане от пленарната зала, докато репортерът е при операторите.

По този повод от Асоциацията на европейските журналисти излезе със становище, че “Парламент без журналисти не е Народно събрание, а Партиен дом”.

В новата сграда на НС журналистите нямат достъп до депутатите (видео)

“АЕЖ – България е на мнение, че създадената организация за защита на здравето на работещите в парламента трябва да бъде такава, че да не нарушава правото на достъп до информация и прозрачността в работата на тази институция. От ключово значение е и дали има добри условия за работата на журналистите, дали работят климатична и отоплителна система, дали получават добър звук от пленарната зала, и дали е осигурен интернет и добри възможности за предаване на информация, което също е съществено за професионалните ангажименти на медиите”, се казва в публикацията.

Хиляди фенерчета озариха площад “Независимост” на големия протест вчера (видео)

На заседанието в четвъртък сметката показа под 121 депутати. Народните представители, с малки изключения, предпочетоха да си тръгнат през служебния вход, натоварени в бусове.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции