<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76520" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

В “Пирогов” вече има 61 медици с Covid-19 и 60 заразени в средата пациенти (видео)

27 Октомври 2020
0 601

“За последните две денонощия общият брой на заразените с коронавирус лекари и персонал в „Пирогов“ е 61.” Това заяви директорът на “Пирогов проф. Асен Балтов за предаването “Тази сутрин” по bTV.

“Има и 60 пациенти, които са заразени в средата “, допълни Балтов.

От днес в лечебното заведение ще започне преразпределение на етажите и два от тях ще бъдат отделени за новозаразените с Covid-19. Единият етаж ще е за пациентите, а другият – за заразените лекари и друг персонал на „Пирогов“, които имат нужда от лечение.

По думите на Балтов, това което се е случило, е естественият път на един дифузен процес. Той напомни, че всички пациенти, които постъпват в болницата, се тестват за коронавирус. Понякога обаче са в период, в който тестът не дава положителен резултат, а вече са заразени, уточни професорът.

Проф. Балтов: Борисов е много рисков, ако клиничната му картина се развие по лошия сценарий (видео)

Той призова за по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Иначе няма да можем да лекуваме никого, предупреди лекарят.

В момента в „Пирогов“ заради липса на персонал не работят три клиники. Възможно е болницата да помоли за помощ млади специалисти, които да работят в отделенията извън тези за лечение на Covid-19.

Директорът на столичната РЗИ подаде оставка

Според проф. Балтов оставката на шефа на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев е била пресилена реакция, защото д-р Пенчев се е справял много добре с работата си.

Източник: bTV, “Тази сутрин”

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции