Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
В плевенско село крадат непрекъснато, но извършителите са все неизвестни
В плевенско село крадат непрекъснато, но извършителите са все неизвестни
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
10-09-18
добавено
9250
прегледа

Жителите на плевенското село Коиловци се оплакаха, че са подложени на системен тормоз от крадци, а полицията не им е от особена полза. Коиловци стана известно преди няколко години, когато местни жители набиха френски командоси, които помислили за крадци. В Коиловци може и да могат да се справят с френските специални части, но с кражбите – не. По-лошото е обаче, че май и полицията не може да реши този проблем. Сигнали за престъпления са подавани до МВР, но често пъти разследванията се спират поради невъзможност извършителят да бъде открит. Така кражбите си продължават, а наказания няма.

 

„Имам редовни нападения в този дом. Има периоди през вечер, през две, почти всяка вечер се минава. Просто някакъв психически тормоз се налага на възрастните родители, които живеят тука”, разказа жител на селото.

 

В Коиловци кражбите са повсеместни, а извършителите им не подбират. Краде се техника – косачки и електрожени, животни, дори и опечено за Гергьовден агне заедно с тавата.

 

Реагират ли от полицията? „Да, писма. Неизвестен извършител”, разказва пострадал от кражбите.

 

Заради множеството кражби в селото е организнирана среща с полицията. Не е сигурно дали тя ще помогне. Едно е ясно – обещанията за повече полиция в селата винаги са само преди избори.