Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
В Русия изрисуваха бяла мечка със спрей (видео)
В Русия изрисуваха бяла мечка със спрей (видео)
ЗооГосподари Вземи EMBED
Loading the video...
12-03-19
добавено
3326
прегледа

Неизвестни са изрисували бяла мечка със спрей. Това става ясно от видео, разпространено в социалните мрежи. Записът предизвика вълна от критики на природозащитнци.

 

Видеото от Русия, съобщава TheInedependent. На него се вижда, че върху козината на мечката с черен спрей е изписано Т-34 - руски танк от Втората световна война. Правилното изписване на буквите и цифрите най-вероятно означава, че животното е било упоено за известно време, предположи изследователят Анатоли Кочнев. "Учени не биха могли да направят подобно нещо, явно е някой, който си мисли, че това е шега", казва той.

 

И докато някой смята, че подобно отношение към диво животно може и да е забавно, специалистите предупреждават, че то може да му навреди сериозно. По този начин бялата мечка става много по-видима, което ще й пречи да ловува, подчертават те. Често руснаците изписват подобни символи върху колите си в чест на Деня на победата, съобщава Гардиън.

 

Източници: TheInedependent, Гардиън