<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89999" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Удължават оф...

В Сандански вкараха здрава жена в Covid отделение да гледа майка си (видео)

27 Май 2021
0 806

Здрава жена в Covid отделение заради липса на персонал. Случаят е от Сандански, предава NOVA. Там с коронавирус била диагностицирана 90-годишна пациентка. Дъщеря й я завела в тежко състояние в болницата. Оказало се обаче, че няма кой да се грижи за нея. Решението на лекарите било да приемат болната жена, но заедно с нея да настанят и здравата й дъщеря.

Николай Недев и неговата майка Елена Недева са от Пловдив. Те пристигнали в Сандански, за да се погрижат за Катерина Бурова – тяхна съответно баба и майка. Когато я завели в болницата, се оказало, че тя е с коронавирус. После лекарите им казали, че с нея трябва да остане и Елена, за да се грижи за майка си.  

“Трябваше да остана да я гледам, защото поне от техните думи нямат персонал и няма кой да се грижи за нея. И затова съм тук”, разказва Елена Недева.

 “И това е парадоксът – как може да вкараш здрав човек в Covid отделение да се грижи за неговия родител. В крайна сметка нали, в ковид отделение… Ние се чудим как да се предпазим, а ти вкарваш здрави хора в ковид отделение”, заяви Николай Недев.

Така, вече два дни Елена е в Covid отделението с майка си. Жената твърде, че стои вътре без никакви защитни средства.

“Aз съм си с дрехите, с които съм пътувала от Пловдив за Сандански, с една маска обикновена, боса, с чехли. С една нищо и никаква маска, няма ръкавици, няма нищо, никой не е предявил претенции към мен да бъда облечена по друг начин. Никой!”, твърди Елена. 

“В момента всички вътре са със защитните облекла, майка ми е по една рокля, както сме тръгнали и с една обикновена маска. Без никакви други предпазни средства. Даже днеска ме помоли да й купя и да й донеса дезинфектант”, посочва и синът й. 

От болницата обясниха, че единствената причина да настанят здрава жена в Covid отделението е, че не е имало кой да се грижи за майка й.

“Тези хора с разрешение от ХЕИ се изолират в отделни стаи, понеже майка й не може да се обслужва сама, това се е наложило. Има персонал. Имаме един санитар на всички болни. Това е в полза на болната. От човешка гледна точка”, заяви д-р Огнян Благоев, МБАЛ “Св. Врач” – Сандански.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции