<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75265" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Директорът н...

В САЩ се засилват съмненията, че лекарствата за Covid-19 може да влияят на трезвата преценка на Тръмп

09 Октомври 2020
0 7671

Засилват се съмненията, че лечението за Covid-19, което американският президент Доналд Тръмп приема, може да влияе зле на преценката му, пише bTV.

Същото важи и за съмненията, че от Белия дом не съобщават цялостната картина за здравето на американския държавен глава.

В четвъртък Доналд Тръмп е взел поредица от необичайни политически решения. Американският президент многократно е сменил позицията си относно това дали следващият дебат трябва да се състои виртуално или не.

Междувременно и съвсем изненадващо за наблюдатели, Тръмп реши да подкрепи преговори за нов спасителен икономически пакет за Covid-19, само седмица след като обяви, че няма да го направи.

Лекарят на Белия дом д-р Шон Конли обяви, че президентът е в кондиция да изпълнява длъжността си още в събота, ден преди той да бъде изписан от болница. Много от въпросите обаче все още нямат отговор – кога точно се е разболял Тръмп, кого може да е заразил и дали все още е заразен.

Facebook премахна пост на Доналд Тръмп заради лъживо твърдение за коронавируса

В интервю за „Фокс нюз“ Тръмп на два пъти отказа да отговори дали вече е дал негативен тест за Covid-19, но побърза да уточни, че е възможно все пак да организира митинг във Флорида още идната събота.

Критиците на американския президент са категорични, че здравето му влияе зле на работата му.

Според Рик Брайт, бивш директор на Biomedical Advanced Research & Development Authority, пациенти с коронавирус, които са приемали експериментално лечение като Тръмп, трябва да се наблюдават в болнични условия.

Доналд Тръмп се върна в Белия дом, без да е напълно оздравял (видео)

Нанси Пелоси коментира по време на интервю за „Блумбърг“, че трябва да е ясно дали американският президент е с „бистър ум“. Тя цитира коментари от медици, че използваният кортикостероид дексаметазон има доказан ефект върху менталното състояние на пациентите.

Иначе Доналд Тръмп и администрацията му на няколко пъти смениха позицията си дали вторият президентски дебат трябва да се проведе и под каква форма – лице в лице или виртуално. Първоначално Тръмп твърдо отказа да участва във виртуален словесен двубой с Джо Байдън. Малко по-късно администрацията му поиска отлагане на последните два президентски дебата с по една седмица. По-късно същата вечер, след последната информация от д-р Конли за състоянието на американския президент, екипът му настоя дебатът да се състои както е планирано въпреки страховете, че Доналд Тръмп все още е заразен.

Според мнозина, американският президент се опитва да отклони фокуса на президентската кампания от несправянето му с пандемията, като прави пресилени изказвания за експерименталната терапия с антитела, с която беше лекуван. Той нарече коктейла от лекарства “чудодеен лек”, макар все още същият да не е одобрен от американската администрация.

Многократните му изявления, в които призовава американския народ да не се страхува от коронавируса, също подриват действията на здравните власти.

Междувременно, без абсолютно никаква медицинска експертиза и доказателства, американският президент твърди, че вече не е опасен за околните и не е заразен. В същото време от Белия дом казват, че „заради опасения от навлизане в личното пространство“ не могат да кажат точно кога президентът е дал негативен резултат за Covid-19.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции