<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99830" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Експерти оча�...

В Словения вече не можете да заредите гориво, ако не сте ваксиниран, преболедувал или с отрицателен тест

16 Септември 2021
0 3092

В съответствие с по-строгите епидемиологични мерки на правителството на Словения, от днес шофьорите не могат да зареждат гориво на бензиностанции, освен ако преди това не потвърдят, че са били ваксинирани, че са преболедували Covid-19 или имат отрицателен тест, предава NOVA.

Повечето дистрибутори, включително и компанията, която има най-голям брой бензиностанции и пазарен дял от почти 60% в търговията с петрол, стриктно спазват правилата, приети от правителството в събота. Това означава, че гориво в резервоара на колата потича едва тогава, когато шофьорът докаже с документи, че е преболедувал коронавирус, че е ваксиниран или има отрицателен тест не по-стар от 48 часа.

Бум на фалшиви Covid сертификати в Европа и САЩ

В Словения вече не можете да заредите гориво, ако не сте ваксиниран, преболедувал или с отрицателен тест

Изключени от това са шофьорите в международния трафик, които могат да зареждат гориво без ограничения. Те обаче трябва да носят маска, когато плащат.

Словенското правителство прие нови мерки поради влошаващата се епидемиологична ситуация и не изключва въвеждането на допълнителни ограничения, ако броят на ваксинираните не се увеличи бързо и ако броят на новоинфектираните и хоспитализираните продължава да расте с настоящите темпове.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции