<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81461" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Крадец се опи...

В София и Варна пропаднаха наскоро ремонтирани тротоари за много пари (видео)

12 Януари 2021
0 1863

Пропадна тротоарът на метростанция “Медицинска академия”, изградена само преди три месеца, съобщават от “Спаси София”.

Видеоматериал на bTV показа яма, дълга близо 80 метра, като на места пропадането е дълбоко и плочките буквално висят във въздуха.

От “Спаси София” припомнят, че строителството на новия лъч 3 на метрото е струвало на общината 1 милиард лева.

Хубаво е, но се срути: Укрепеният път към Рилския манастир рухна 11 дни след откриването му от Борисов, без да е имал акт 15 (колажи)

“Това далеч не е първият проблем до метростанцията, намираща се на ул. Георги Софийски. През август, дни преди откриването на новата линия на метрото, сигнализирахме за пропадания на същия този тротоар, както и в съседната градинка. Там новопосадените фиданки бяха с над два метра под нивото на земята, което е ясен знак, че почвата в района на метрото не е добре укрепена и има опасност от срутвания”, припомнят от организацията.

Снимка: Facebook

В рамките само на 10 месеца ремонтираната през миналата пролет с 2 млн. лв. варненската ул. “Михаил Колони” днес пропадна за втори път. Тя свързва централния бул. “Княз Борис I” с площад “Екзарх Йосиф” и Морската градина. След серия от перипетии и закъснения, предизвикани от проблеми с поставянето на новата настилка на улицата, тя бе шумно открита на 12 март м.г. като част от проекта “Естетизация и модернизация на градската среда във Варна” на обща стойност близо 33 млн. лв.

Потърсени за коментар от община Варна не са реагирали, нито са публиклували становище по случая. Информация за случилото се не е била публикувана и в информационния сайт на местната администрация LiveVarna.

Източник: Дневник, “Спаси София”

Видео: bTV

Снимки: “Спаси София”, Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции