Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
В тефтерчето на Иванчева има чужд почерк
В тефтерчето на Иванчева има чужд почерк
03-14-19
добавено
232
прегледа

Записки с чужд почерк са открити в тефтерчето на отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева. Това са изводите от графологичната експертиза, назначена от съда.

 

Заключението на вещото лице трябва да бъде прието от съдия Иво Хинов в петък. Експертизата е последното доказателство преди да започне финалният етап от делото за подкуп – пледоариите. Част от записките са писани от Иванчева, но друга част – не, установила е експертизата. Не е ясно чий е чуждият почерк. Този въпрос не е изследван. Вещото лице не е имал такава задача, нито пък му даден образец от друг почерк, който да сравнява.

 

Тефтерчето на Иванчева се превърна в доказателство, след като прокуратурата заяви, че в него бившата кметица е смятала застроената площ и съответно – подкупа, който е поискала от строителния предприемач Александър Ваклин. Не е ясно дали точно тези записки са на Иванчева. Според запознати с делото обаче резултатите от експертизата може да превърнат тефтерчето в негодно доказателство.

 

"Наличието на вписвания от други лица поставят под съмнение като цяло самото доказателство. Тефтерчето прокуратурата може да го изхвърли през прозореца", заяви запознат с експертизата.

 

От прокуратурата могат да поискат нова експертиза. Крайното решение обаче ще е на съда. Делото срещу Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров е към края си пред първата инстанция. Тримата бяха арестувани миналия април. Според прокуратурата Иванчева и Петрова са поискали подкуп от Ваклин, а Дюлгеров е бил посредник при предаването му.

 

Иванчева и Петрова бяха задържани над 8 месеца, а в момента са под домашен арест. Двете откриха множество разминавания в СРС-тата, представени пред съда. Разликите са между записа и сваленото хартия доказателство, което се представя пред съда. Най-фрапиращото разминаване бе при реплика на Петрова, която казва "Не искам децата да ходят в центъра". На хартия тази фраза бе свалена като "Не искам 10%". Разминаване имаше и при банкнотите от подкупа. Наскоро съдът установи, че номерата на част от представените като доказателства пари са различни от описаните в протокола.

 

Източник: Мediapool.bg