Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
В Узбекистан забраниха пищните сватби с над 250 гости
В Узбекистан забраниха пищните сватби с над 250 гости
09-21-19
добавено
1535
прегледа

Властите в Узбекистан забраниха пищните сватби с повече от 250 гости, пише "24 часа".

 

 

Със специални регулации, приети от парламента бяха приети и ограничения, които касаят оркестрите и кортежите. В автомобилните кортежи могат да се използват не повече от три луксозни лимузини, а разрешените сватбарски оркестри не трябва да са повече от два.

 

 

 

Месечният доход на средностатистическият жител на столицата Ташкент и на другите големи градове в страната е около 200-300 долара. Но при венчавките се харчат големи суми за местния стандарт - родителите на младоженците харчат около 20 хиляди долара за сватбеното тържество. Тези пари често се взимат назаем от близки и приятели и се изплащат с големи трудности в продължение на години. Въпреки това семействата се подлагат на големи изпитания в спазването на традициите и за да не паднат по-долу от останалите.

 

 

 

 Новите регулации ще влязат в сила догодина. Много узбеки работят в чужбина, най-вече в Русия. Изпратените от тях средства на роднините им предимно се използват за ремонти и венчални церемонии. Приетите ограничения са по-меки от тези, които се предлагаха в първоначалния проект, който предвиждаше таванът на броят на поканените гости да не надвишава 150 души.

 

 

Президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев преди време разкритикува пищните венчавки. Той изтъкна, че много често хора умират от инфаркти и инсулти само на 50 години, тъй като не могат да върнат борчове от сватбите на децата си.

 

 

Източник: 24 часа