Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
В Холандия превърнаха 316 автобусни спирки в убежища за пчели (снимки)
В Холандия превърнаха 316 автобусни спирки в убежища за пчели (снимки)
По света
07-17-19
добавено
12043
прегледа

Според статистиката, в Холандия живеят 358 вида пчели. За съжаление, повече от половината от тях вече са застрашени и са включени в Холандския червен списък (RL), пише boredpanda.com.

 

 

 

 

Държавните служители в страната признаха нарастващия проблем и намериха изобретателно решение - да превърнат автобусните спирки на град Утрехт в убежища на пчелите.

 

 

 

 

Наскоро градската управа на Утрехт видя възможността да разшири функциите на обичайните автобусни спирки, като им даде нова здравословна цел: да се справят с нарастващата заплаха за пчелите.

 

 

 

 

Утрехт е четвъртият по големина град в Холандия, разположен в централната част на страната.

 

Новосъздадените автобусни спирки не само изглеждат по-уютни, но и засадените сукуленти се грижат за намаляващото биоразнообразие на града. Зелените покриви също помагат за улавяне на фините прахови частици и съхраняване на дъждовната вода.

 

 

Източник: boredpanda.com