Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
В части от София качеството на въздуха се подобри
В части от София качеството на въздуха се подобри
12-05-18
добавено
897
прегледа

В част от София качеството на въздуха вече се е подобрило, но на места продължава да има кризисна ситуация, показва системата airbg.info.

 

 

 

7 пъти над нормата е нивото на праховите частици в квартал ”Надежда”, сочат данните на Индекса на качеството на въздуха. 6 пъти над нормата от 50 микрограма е замърсяването в ”Младост”, а между 3 и 4 пъти – в кварталите ”Хиподрума” и ”Дружба”.

 

 

Данните на системата от граждански станции ”Еър София” също показват отклонения от нормата – в опасното лилаво светят предимно северните и източните квартали на столицата, съобщи бТВ.

 

 

Според прогнозата на сайта на Столичната община днес замърсяване не се очаква. Въпреки това ще продължат проверките за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, които вече текат от няколко дни. Вчера инспекторите са проверили над 30 автосервиза и пунктове за вторични суровини, на които са съставени предписания.

 

Източник: Медиапул