<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62371" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В Япония окосиха 100 000 лалета, за да ограничат публичните събирания заради пандемията (снимки)

22 Април 2020
0 712

Властите в Япония изрязаха повече от 100 000 лалета, за да спрат почитателите на разходките на открито да разпространяват коронавируса, пише DailyMail.

Град Сакура, намиращ се източно от Токио, обикновено привлича хиляди туристи с многобройните си полета, покрити с килим от нацъфтели лалета. Но тъй като страната обяви мерки за социално дистанциране заради пандемията с коронавируса, местните власти предприеха мащабно косене на цветята, за да възпрат желаещите да се любуват на гледката им. Те, също така, забраниха тазгодишното издание на фестивала Фурусато Хироба, който всяка година се провежда в градините на Сакура.

Редовете в розово, жълто и бяло, които обичайно покриваха лехите от по 7000 квадратни метра изчезнаха, заместени от голи зелени стебла. По-голямата част от цветята бяха дарени на местни детски градини. А някои от лехите след дъждовете се превърнаха в мочурливи кални локви.

Въпреки усилията на властите да ограничат личните контакти обаче, все пак туристи бяха забелязани да посещават цветните градини на Сакура.

До момента Япония успява да ограничи заразата до относително нисък брой с оглед числеността на населението, както и на смъртните случаи. Страната влезе във фокуса на вниманието с избухването на епидемията на круизния кораб “Даймънд Принцес”, който бе акостирал на пристанището в Йокохама в началото на февруари.

10 души на круизен кораб край Япония са заразени с коронавирус (снимки)

Властите в страната усилиха мерките, след нови 33 случая на Covid-19 на борда на кораба “Коста Атлантика”, закотвен на пристанището в Нагасаки.

Междувременно осем бебета и малки деца бяха тествани положително за коронавирус в център за грижи в Токио. От Централната болница “Сайсекай” в Токио, която управлява центъра, заявиха, че инфектираните деца са хоспитализирани, докато други 21 са тествани отрицателно и са оставени под наблюдение.

Източник: DailyMail

Снимки: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • GerryHris

    22 Април 2020

    Генерала, който е причината за постоянни "събирания" пред TV, за да ни поддържа във форма относно "корона-та" е без коса... така, че няма, какво да косим!)))

Реакции