Следва: Охранители б...

Охранител на Ахмед Доган изхвърли българския трибагреник (видео и снимки)

08 Юли 2020
40 12377

Любопитен детайл от публикуваното вчера от бившия правосъден министър Христо Иванов видео във Фейсбук, показва как охраната на Ахмед Доган изхвърля българския трибагреник.

Кадрите са от каменистия бряг в парк „Росенец“, където се намира резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Охранители бутат и блъскат в морето бившият правосъден министър Христо Иванов (видео)

Припомняме, че вчера Иванов и още двама активисти на партията стигнаха вчера до нос Чукалята с гумена лодка, за да забият българския флаг на брега. Гардове обаче избутаха Иванов обратно във водата, обяснявайки, че тримата се намират в частна собственост.

Христо Иванов акостира в имението на Доган в "Росенец" (ВИДЕО ...

“Най-скандалното е как един от мъжете хвърли българския флаг. Това е унизително. Имаме информация, че тези момчета са от НСО”, коментира Иванов пред bTV. “Те дългогодишно са в антуража на Доган. Известно е, че са били в НСО. Известно е, че НСО охранява Доган и Пеевски, хотел “Берлин” и Боянските сараи в София. Това означава, че охраняват и там” коментира Иванов. Добави, че НСО във вчерашното си съобщение не е отрекла категорично, че това са нейни служители, а би го направила, ако не са. А не могат да признаят, че са, защото “не могат да ги уволнят – това са “гавазите на Доган” – има хора, за които законът не важи”.

“Моят проблем не е, че някой ме е изблъскал във водата, а че някои хора се чувстват абсолютно безнаказани”, коментира още той.

Пристанището пред „Сараите” расте без разрешителни (РЕПОРТАЖ)

И добави: “Ясно е, че този имот се ползва от почетния председател на ДПС. Никой не може да обясни защо там има бариера. Този терен е държавна собственост, имаме го установено. Попитахме областния управител, от което става ясно, че това е българският бряг, държавна собственост. След като не можем да стигнем по общински път по него, трябваше с лодка. Не сме отишли да правим конфликт. Аз предполагам, че законът в държавата важи за всички. Но това е държавна собственост”.

Христо Иванов "дебаркира" край сарая на Доган, анонимни гардове го ...

Той съобщи също, че в събота ще има “масово ходене на плаж” пред вилата, която се приписва на Ахмед Доган и откъдето беше изблъскан от цивилни въоръжени гардове, които не се представиха.

“Тази ситуация там възниква с “Лукойл и с нефтобазата и където има съмнения, че българската държава се е отказала от суверенитета си. Ние се съдим с НАП да ни даде информация какво е установил там. Имаме информация, че “Лукойл” прехвърля терени на фирми, свързани с Ахмед Доган и така се заграбват общински земи”, обясни Иванов и добави, че в събота ще отиде на бариерата и ще поиска да му бъде върнато знамето.

https://www.facebook.com/watch/?v=2677407592533296

Източник: Фейсбук – Христо Иванов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции