Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Галина Георгиева е новият член на СЕМ от квотата на Парламента, от БСП я свързаха с Пеевски
Галина Георгиева е новият член на СЕМ от квотата на Парламента, от БСП я свързаха с Пеевски
07-17-19
добавено
2213
прегледа

Галина Георгиева беше избрана за член на Съвета за електронни медии от квотата на Народното Събрание, съобщи БНР.

 

За нейното избиране се оказаха достатъчни гласовете на парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС, както и един депутат от "Воля". Срещу нейната кандидатура гласуваха от БСП и "Обединени патриоти". 

 

МЕДИЕН ЕКСПЕРТ НАПУСНА ВЪЗМУТЕН ИЗСЛУШВАНЕТО НА НОВИТЕ КАНДИДАТКИ ЗА СЕМ (ВИДЕО)

 

Предложената от левицата Ия Петкова не получи достатъчно подкрепа, въпреки че за нея гласуваха от БСП, „Обединени патриоти“ и 7 депутати от „Воля“.

 

Александър Симов от левицата остро се възмути, че опозицията е загубила своето представителство в СЕМ: „До момента в СЕМ представителят на парламентарната квота беше от опозицията. Осигуряваше нормална работа на този орган. Сега в момента мандалото хлопна и отново осигури пълна диктатура на единодушието“.

 

СЕМ ПОИСКА ДА РЕГУЛИРА И ИНТЕРНЕТ

 

По-късно, пред журналисти в парламента Симов заяви: "Изводът от днешното гласуване за член на СЕМ е само един – Делян Пеевски превзе и СЕМ."

 

 

 

 

Според него ДПС и ГЕРБ отново са показали, че са в коалиция и са настанили в СЕМ поредния кандидат, удобен за Пеевски и за статуквото. Той припомни, че представител на парламентарната квота в СЕМ е бил Иво Атанасов – човек от опозицията, с различен глас, с авторитет.

 

„В момента сложиха една удобна марионетка, която ще изпълнява точно това, което й кажат. Т.е. политическите андроиди в СЕМ се увеличават с още един и гласуванията там ще стават все по-единодушни. Цензурата тържествува напълно“, допълни Симов.

 

Професор Станислав Станилов от „Обединени патриоти“ упрекна и двете кандидатки: „Аз зададох на тези двете момичета един въпрос, те не можаха да ми отговорят абсолютно нищо. Те не разбраха какво ги питам. Толкова падна нивото, че аз просто нямам думи“.

 

Припомняме ви, че на изслушването на двете кандидатки миналата седмица, един от медийните експерти напусна възмутен залата с думите: "Дават отговори като за второкурсници!"

 

Възмущението му едва ли е било безпочвено, тъй като нито образованието, нито трудовият стаж и на двете кандидатки предполагат някакъв сериозен опит в медийната сфера. В профила си в LinkedIn, на позиция при спомената от самата нея работа в Нова телевизия Галина Георгиева е написала офис мениджър, което не предполага директен медиен опит. Освен това става въпрос за длъжност от преди повече от десет години, която е продължила година и седем месеца. Същото важи и за работата ѝ в Профон, която е свързана тясно с авторските права и не покрива друг сегмент от медийната сфера. Всички останали длъжности, заемани от нея са свързани с продажби.

 

 

 

 

Ето какво каза тя на изслушването си преди седмица: "Към представянето си, бих искала да добавя, че кариерата ми стартира в Нова телевизия. След това получих покана за развитие в „Нова плюс“ – един тематичен канал. В допълнение получих квалификация в две от водещите телекомуникационни компании в България. Работата ми с интернет доставчици, кабелни оператори и медии допринесе да поема пътя си към ПРОФОН, където сблъсъкът със Закона за авторското право и сродните му права, Законът за радиото и телевизията ме мотивира днес да стоя тук пред Вас."

 

В образованието и стажа на другата кандидатка Ия Петкова също не се забелязва някаква особена връзка с опит в медийната среда. 

 

 

Източник: БНР