Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Гарга стои заклещена седмици наред в капаче от чашка на Макдоналдс (снимка)
Гарга стои заклещена седмици наред в капаче от чашка на Макдоналдс (снимка)
ЗооГосподари
08-18-19
добавено
2394
прегледа

В Корнуол, Англия е забелязана гарга, която стои заклещена в пластмасово капаче от чашка на сладолед на Макдоналдс около врата ѝ, съобщава BBC.

 

Служители на зоопарка в Нюкий казаха, че така и не успяват да хванат птицата, за да ѝ помогнат, въпреки че са я виждали на няколко пъти през последните седмици. Те са загрижени за здравето ѝ, въпреки че изглежда, че гаргата е в състояние да яде, пие и лети.

 

ЛЮБИМИЯТ НА ТАЙЛАНД ДЮГОН МАРИУМ УМРЯ ОТ ПЛАСТМАСА В СТОМАХА СИ

 

Говорител на Макдоналдс заяви, че компанията е "разочарована да види влиянието на отпадъците ѝ в случай като този".

 

 

 

 

 

"Това е представител на очарователен и интелигентен вид птици със сложна социална структура", обяви от своя страна говорителя на зоопарка Фил Ноулинг. "И ето го сега - хванат в парче отпадък, хвърлен от хората. Трябва да признаете, че този боклук е бил изхвърлен безотговорно. Той е тъжен символ на нашите замърсени времена."

 

Той добави, че персоналът на зоопарка все още се надява, че ще може да улови гаргата, за да махне парчето пластмаса от врата на горката птица.

 

64 КИЛОГРАМА ПЛАСТМАСА ОТКРИХА В ТРУПА НА КАШАЛОТ В ИСПАНИЯ

 

Представител на Макдоналдс заяви, че пластмасовите капачета ще бъдат премахнати от чашките на сладоледите им още от следващия месец, и че компанията наскоро е преминала към картонени купички за салата.

 

"Това са само две стъпки от нашето решение до 2025 година да преминем към материали, които да могат да бъдат изцяло рециклирани", каза той.

 

 

Източник: BBC