Следва: Нинова остав...

Гаф в предизборната кампания на Тръмп: на постер за американската армия сложиха руски “МиГ-29” (снимка)

15 Септември 2020
0 1519

Дарителска реклама на Доналд Тръмп за предстоящите президентски избори в САЩ е илюстрирана с руски военни самолети “Миг-29” и “поне един автомат АК-74”, пише The Guardian.

Рекламата, която впоследствие е била спряна, е била изработена от комитета “Trump Make America great again” и е била поръчана от Националния комитет на републиканците в САЩ.

Постер от рекламата изобразява пет силуета на американски войници на фона на залез, докато три военни самолета прелитат над главите им.

Самолетите обаче бързо бяха идентифицирани като популярния модел „МиГ-29“ от американски и руски експерти, като директорът на Центъра за анализ на стратегиите и технологиите Руслан Пуков забеляза, че дори един от автоматите в постера с американските веонни е популярният „АК-74”.

Рекламни кадри със самолетите “МиГ-29” може да видите във видеото горе.

Самолетите „МиГ-29“ са произведени в Съветския съюз в годините на Студената война, за да се се противопоставят на американските военни изтребители.

Появата им в рекламата на кампанията идва в момент, в който доклади от служители на разузнаването излязоха със заключение, че руското правителство се намесва в изборите в САЩ, опитвайки се да подкопае Джо Байдън, кандидатът на Демократическата партия, за да увеличи шансовете на Тръмп за победа.

Русия отново се меси в президентските избори в САЩ, твърдят разузнавателните служби

Този месец от компанията Microsoft предупредиха, че руски хакери са се прицелили в различни политически кампании в САЩ.

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции