Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
ГДБОП: Държавните служители не свалят порно. Това е хибридна атака.
ГДБОП: Държавните служители не свалят порно. Това е хибридна атака.
12-07-19
добавено
4496
прегледа

"Това са данни на руски сайт. Касае се за едно хибридно мероприятие. Не се учудвам, че инструмент е лице, обвиняемо за кибертероризъм". Така шефът на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП Явор Колев коментира твърденията на компютърния специалист Кристиян Бойков, който заяви, че държавни служители теглят пиратски софтуер, филми и порно от служебните си компютри.

 

Бойков обясни, че данните са засечени чрез софтуер, който след Bittorent на руска фирма, отговаряща за правата на дружества в киноиндустрията.

 

Държавни служители свалят порно, игри и пиратски софтуер за хиляди левове?

 

"Това е случай, който внимателно ще бъде проверен - тъй като не можем да се позоваваме на руски сайт, който има претенциите да защитава правата на американски компании, които са от творческите индустрии", заяви Явор Колев.

 

 

Няма информация, че в министерството на отбраната и в министерството на транспорта се използва нелегален софтуер, категоричен е ръководителят на специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП.

 

Държавната администрация е с напълно легализиран софтуер от повече от 20 години, каза още Явор Колев.

 

Източник: OFFNews