<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След "Discovery" и ...

ГДБОП най-после призна, че са разбили грешна врата при акцията в “Левски-Г”

29 Октомври 2020
0 1031

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски призна, че ГДБОП са разбили погрешна врата при спецакцията в столичния квартал “Левски-Г”

“Проверката приключи. Установени са дисциплинарни нарушения на двама служители, единият от които е на високо ръководно ниво в Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” и са наложени наказания на тези служители”, каза министър Терзийски в ефира на БНР.

Барети на ГДБОП нахлуха в грешен апартамент на невинно семейство с малко дете (видео)

Акцията на ГДБОП бе проведена на 5 октомври. Тогава бе съобщено, че са арестувани общо 14 души при операция срещу престъпна група за лихварство, рекет, разпространение на наркотици и имотни измами. Ден по-късно на пресконференция, шефът на антимафиотите Любомир Янев призна, че по време на акцията е допусната грешка и обяви, че е започнала проверка.

Малко след това потърпевшите от нахлуването на ГДБОП разказаха какво се е случило. Оказа се, че антимафиотите са щурмурвали апартамент на младо семейство с новородено дете и са арестували мъжа, който няма нищо общо с подозираната престъпна група. Малко по-късно той е освободен.

“На нас ни викаха: “Боклуци, млъкнете! Телефоните дайте, телефоните дайте”, разказа Десислава Крумова, роднина на семейството, в чиито апартамент бяха нахлули полицаите.

Тя допълни, че е поискала обяснения за грешката, а служител от ГДБОП ѝ отговорил: “Еми, госпожо, мапс-ът ни доведе, навигацията”.

Как и защо е работено с навигацията, за да се стигне до такъв гаф не стана ясно. Това е официалната версия на МВР – дни по-късно министър Терзийски също разказа за навигацията пред депутатите в парламента.

МВР ще разследва действията на ГДБОП за нахлуването на грешен адрес в столицата (видео)

Междувременно част от задържаните при акцията на 5 октомври бяха оставени за постоянно в ареста, предаде Mediapool. Делото срещу тях се води от специализираната прокуратура. Разследващите смятат, че бандата е имала двама тартори – Мето (Методи Димтиров) и Трайчо (Трайко Стоянов) и че е действала от около 6 години.

Забавната версия на “Господарите” на никак не забавната случка със сгрешения заради “мапс-а” адрес можете да си припомните във видеото горе.

Източник: БНР, Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции