Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
ГДБОП отрича да са спирали обществения интернет при акцията срещу кабелни оператори (видео)
ГДБОП отрича да са спирали обществения интернет при акцията срещу кабелни оператори (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
06-15-19
добавено
7675
прегледа

Шефът на отдел Киберпрестъпност в ГДБОП Явор Колев заяви, че няма никаква представа защо в Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил няма интернет. Обект на акцията срещу кабелните оператори не е била легалната дейност на дружествата и разпространяването на интернет, а нелегалните телевизионни програми, цитират думите му в Mediapool.

 

ПОГРОМ И ДЕСЕТКИ БЛОКИРАНИ БЕЗ ИНТЕРНЕТ ОБЩИНИ СЛЕД АКЦИЯТА СРЕЩУ КАБЕЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ (ВИДЕО)

 

При акцията срещу кабелни оператори не са изземвани устройства за интернет, обясни той.

 

В петък потребители на кабелни телевизии в Югозападна България се оплакаха, че са останали без инетернет и телевизия след акцията на ГДБОП срещу кабелното пиратство. 

 

ПРЕТЪРСВАТ ОФИСИ НА КАБЕЛНИ ОПЕРАТОРИ У НАС ЗАРАДИ АКЦИЯ СРЕЩУ ПИРАТСТВОТО (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

”Нямам представа каква е причината в градовете Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил да няма интернет, какво имат предвид, дали нагнетяване на общественото недоволство, за да бъде обърнат ефектът в полза на кабелните пирати”, коментира Явор Колев.

 

”Не са изземани устройства, които имат отношение към осигуряване на свързаност на потребителите. Разбирам притеснението на гражданите, за това че са останали без телевизионни програми, но предвид обстоятелството, че това е извършвано от оператори, които не са имали уредени авторски права, е престъпление по смисъла на НК“, заяви Колев.

 

Изземани са само технически средства, чрез които телевизионен сигнал се е разпространявал до потребителите в съответните градове. Той посочи, че иззетата техника е скъпа. ”Тя е свързана с разпространението на телевизионни програми. Освен, че е доказателство за извършваната престъпна дейност, по този начин беше прекратено престъплението, което се извършваше“, коментира още Колев.

 

Към момента няма пиратско излъчване на телевизионни програми в градовете Сандански, Петрич, Бургас, Кърджали, Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил. Интернет има в Петрич, Сандански, Бургас и Кърджали. В Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил се твърди, че разпространената интернет услуга е била спряна.

 

По думите на Колев щетите, които за 2 месеца са нанесени на носителите на права, като Нова телевизия, бТВ, HBO, са над 10 милиона лева.
Става дума за над 60 програми с неуредени авторски права.

 

ЩЕТИ ЗА НАД 10 МИЛИОНА ОТ СХЕМИ НА КАБЕЛНИ ОПЕРАТОРИ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ (ВИДЕО)

 

Той съобщи, че в момента от 2 400 000 абонати на кабелни телевизии, 50-60 процента е разпространението на легални програми.
”Нашата цел е именно с действията, които провеждаме с прокуратурата и другите държавни органи да изсветлим този бизнес”, посочи Колев.

 

Източник: Mediapool