<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76787" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кантарджиев ...

Ген. Мутафчийски: Полученият днес ремдесивир ни дава спокойствие за тежко болните в близките дни (видео)

29 Октомври 2020
0 8947

На извънреден брифинг във военна болница преди малко ген. Мутафчийски обяви във връзка с получената днес пратка с редемсивир за нашите болници: “Никога не стигат някои неща, но за тежко болните това ни дава спокойствие в близките дни, докато посрещнем следващата пратка.”

2593 флакона от лекарствения продукт Veklury (ремдесивир) за лечение на среднотежки и тежки случаи на коронавирус пристигнаха в четвъртък в държавната фирма “Бул Био” и започва разпределянето им към болниците в страната, съобщиха малко по-рано от Министерството на здравеопазването.

В следобедните часове започва разпределянето им към всички регионални здравни инспекции. Миналата седмица правителството одобри договори за осигуряване на ремдесивир с производителя “Гилиад Сайънсис” (Gilead Sciences).

Договорени са 32 593 флакона от лекарствения продукт за период от шест месеца (октомври, ноември и декември 2020 г. и януари, февруари и март 2021 г.).

Правителството отпусна също така 4.8 млн. лв на МЗ за покупкате на заявените количества от лекарството. Количествата са договорени след заявки от болниците.

Източник: Mediapool

Видео: Facebook/bTV Новините

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции