<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81916" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министър Сач...

Ген. Мутафчийски получи втората си доза ваксина: Ще имунизираме до 22:00 часа, ако трябва! (видео)

18 Януари 2021
0 1008

3 зали с голям брой работни места за извършване на имунизации срещу коронавируса може да предостави Военномедицинската академия при масова имунизация. Към момента 491 медицински работници са ваксинирани в работещото към момента помещение, а другите две са в готовност.

Това обяви директорът на лечебното заведение и председател на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от Нова, който пред журналисти получи втората си доза от препарата на „Пфайзер“ и „Бионтех“. „Повечето, които сме ваксинирани, не сме имали досега някакви странични реакции. Има една лека алергична реакция в нашия персонал“, разказа той.

Ген. Мутафчийски получи втората си доза ваксина: Ще имунизираме до 22:00 часа, ако трябва! (видео)
Ген. Мутафчийски получава първата доза от ваксината. Снимка: Булфото

По думите му ще започне ваксиниране на личните лекари, работещи на територията на поликлиниката на ВМА, а има и договорка за имунизация на учители.

„Процесът започва да става все по-масов. Такива ваксинационни центрове трябва да имат мобилни екипи – ние имаме такива във всичките ни болници, и ваксинационен център, който да работи на две смени минимум до 22 ч. вечерта. Предвидили сме го това и ще работим до 10 ч. вечерта, когато има нужда от това“, посочи още ген. Мутафчийски.

Доц. Кунчев: Няма да лишим никого от втора доза ваксина срещу Covid-19 (видео)

Той обясни и защо най-много дози България очаква от все още не разполагащата с разрешение за употреба ваксина на „АстраЗенека“.

„Не сме поръчвали, а всъщност ЕС е поръчвал на квотен принцип“, подчерта той, като обясни, че нашата страна получава 1,55% от всичко заявено.

Източник и видео: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции