<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88065" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тошко Йордан...

ГЕРБ и ДПС не станаха за минута мълчание в памет на жертвите на арменския геноцид (видео)

23 Април 2021
0 16420

Днес в 45-ия парламент групите на „Изправи се! Мутри вън!“ и „Демократична България“ излязоха с декларации по повод утрешния международен ден за почит на 2.5 милиона жертви на Арменския геноцид в Османската империя от началото на 20-и век.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пък даде странен отговор, който приличаше на дипломация, но може да се чете и по друг начин.

Атанас Зафиров от БСП предложи от името на „столетницата“ минута мълчание. Председателката не го допусна заради неспазено процедурно правило – такива предложения се внасят до 18 ч. на предния ден.

Въпреки всичко групите на „Изправи се! Мутри вън!“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ станаха на крака и запазиха минута мълчание.

ГЕРБ и ДПС не станаха. Не запазиха и мълчание.

Е, вярно, правилник – трябва да се спазва.

Странно е обаче, че докато ГЕРБ и ДПС крякаха срещу председателката, минаха няколко минути. Може би там някъде трябваше да се вмъкне тази една минута, в която чисто човешкото да надделее.

Не, ние не сме за избирателното спазване на правилника. Но той така или иначе се нарушава за далеч по-тривиални неща всеки ден, в който парламентът заседава.

1 минута… в памет на 2.5 милиона най-зверски избити… тази 1 минута ли им се видя много!?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • shadow

    02 Май 2021

    Да им се връща тъпкано на поколенията им до девето коляно герберастки доганчовци. Проклети да са

Реакции