<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42513" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Форд" п...

ГЕРБ и "Обединени патриоти" предложиха Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ (видео)

19 Ноември 2019
0 1064

Сотир Цацаров е предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Това обяви шефката на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова в кулоарите на парламента, цитирана от "Фокус".

 

 

"Важно е борбата с корупцията да бъде успешна. Създаването на икономическа стабилност и среда, лишена от корупция, привлича чужди инвеститори", обясни избора Дариткова.

 

ПОЧТИ ИЗНЕНАДА: ЦАЦАРОВ Е ФАВОРИТ ЗА НОВ ШЕФ НА КПКОНПИ

 

 

""

 

 

"Предложението не е спонтанен, а дълъг процес. Той не желаеше, но намерихме аргументи, с които го убедихме", каза от своя страна Емил Димитров – Ревизоро от "Обединени патриоти". "Г-н Цацаров е това, което другите не са. Профилът беше 10 години да има трудов стаж юридически, да е човек, който е работил и разбира естеството на длъжността, която ще изпълнява. От 1992 е в съдебната система. Успя да ръководи една изключително важна институция и тя работи добре. Имаме един главен прокурор и една агенция със сходни функции, на която трябва да намерим човек, който да я ръководи и да е с този профил", каза още Димитров. По думите му в парламента всички били единодушни, че най-добрият избор е именно Цацаров.

 

 

"Цацаров оставя институцията на прокуратурата с огромен авторитет, подредена и неопетнена", обясни и Явор Нотев от "Атака". "Дисциплиниран и логичен човек, умен, професионалист, знае къде е границата между институциите и разделението на властите. Много добре съзнава колко е важно хората да имат доверие в институциите", аргументира се и бившия вътрешен министър Валентин Радев. 

 

 

Източник: Фокус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции