<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87637" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извънредно о...

ГЕРБ на консултациите за кабинет при Румен Радев: Очаквахме поне да ни поздравите! (видео)

19 Април 2021
0 3717

„Усложнената среда за сигурност, пандемията, икономическата и социалната криза, внасянето на ефективен “План за възстановяване и устойчивост” в срок изискват оперативно управление. В същото време правителството е в оставка, премиерът е в отпуск, но отговорността за управлението на България тегне върху това правителство, докато премиерите и министрите не предадат ключовете от кабинетите си на следващото правителство”. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултацията с ГЕРБ-СДС за съставянето на нов кабинет, предаде NOVA.

ГЕРБ на консултациите за кабинет при Румен Радев: Очаквахме поне да ни поздравите! (видео)

„Затова са необходими оперативни и отговорни действия за съставяне на кабинет. От Народното събрание зависи това да бъде извършено отговорно и да се гарантира устойчивост на следващото правителство”, каза още той.

ГЕРБ на консултациите за кабинет при Румен Радев: Очаквахме поне да ни поздравите! (видео)

“Осъзнавайки нашата отговорност уведомихме обществото, че сме готови да излъчим правителство, което много бързо може да започне дейност за справяне с предизвикателствата. След това отговорността идва във вашите ръце. Очаквахме поне да ни поздравите, г-н президент“, каза Десислава Атанасова. Радев от своя страна отговори, че няма как да е архитект на бъдещото управление, не прибързва с процедурата, а стриктно изпълнява Конституцията.

„Явяваме се тук с ясната отговорност, че държавата ни стои пред редица предизвикателства. Все още не е отминала здравната пандемия, предстоят икономически и здравни предизвикателства. Готови сме да излъчим състав на Министерския съвет, който много бързо може да започне ежедневната си дейност във връзка със справянето със здравната криза, а и с всички предизвикателства, които следват за България”, заяви Десислава Атанасова.

Източник: NOVA

Видео: bTV

Снимки: Стопкадър

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции