<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87850" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Има такъв на...

ГЕРБ: Не разбираме защо “Демократична България” отказаха разговори в тежка пандемична обстановка (видео)

21 Април 2021
0 1630

“Отказът от разговор с нас от страна на “Демократична България” е проява на политическа незрялост.” Това каза по време на брифинг в Народното събрание кандидатът за премиер от ГЕРБ Даниел Митов.

“Не можем да си обясним защо се отказват подобни разговори”, посочи той.

Митов обърна внимание, че в тежка пандемична ситуация, се отказва разговор по сериозни въпроси.

Христо Иванов на извънреден брифинг: Борисов е лъжец, никога не съм искал да бъда главен прокурор (видео)

“Ние сме заявили, че правосъдна реформа желаем. Това е също поле за разговор с “Демократична България”, но в държавата има и други системи, има и социална политика, има и външна политика, енергетика. Най-малкото трябва да се влезе в разговор по всички теми, дори най-накрая да не стигаме до съгласие”, каза още Даниел Митов.

И добави: “Не зная как изведнъж “Демократична България” стигнаха до извода, че могат да дадат абсолютно безусловна подкрепата на групата на “Има такъв народ” след като до вчера се отнасяха към тях по съвсем различен начин. Така или иначе това са фактите. Сега в момента могат да отидат да преговарят с БСП, с ДПС. Сами влизат в ситуация, която не е в тяхна полза”.

ГЕРБ: Не разбираме защо &#8220;Демократична България&#8221; отказаха разговори в тежка пандемична обстановка (видео)

“Ще положим усилия да проведем разговор с “Има такъв народ”. Това каза пък заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС”.

“Подхождаме с разбиране и съчувствие към “Демократична България”. Ние положихме усилие да ги извадим от една ситуация, в която те наистина очевидно са се устремили сами да влязат. Това е ситуация, в която има два варианта. Първият е да станат част от едно неясно политическо мнозинство и да подкрепят едно правителство което няма да бъде в състояние да носи политическа отговорност за управлението на страната. Вторият вариант е да вървим към бързи, предсрочни парламентарни избори. И в двата случая резултатът ще бъде един – хаос, безвластие, увеличаване на контрабандата, спад на приходите, задълбочаване на икономическите и социалните проблеми, невъзможност на държавата да помогне на пострадалите от кризата. Оттук нататък за всичко това огромната отговорност ще носи “Демократична България”, каза още Биков.

Видео: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции