<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72672" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Журналистът ...

ГЕРБ: След вчера не можем да си позволим оставка (видео)

03 Септември 2020
2 2219

„След вчера по никакъв начин не можем да си позволим да обсъждаме въпроса за оставка на правителството. Това означава да подадем оставка след атака на криминалния контингент. Това ще постави в риск всяко следващо българско правителство да бъде свалено по този начин“, каза пред bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му политическата отговорност за снощните ексцесии и вандалски прояви носи президентът Румен Радев, а техническата отговорност е на официалните организатори на протеста от „Отровното трио“.

„В продължение на няколко дни имаше директни призиви от тези хора за насилие, за идване на винкелите и това се случи вчера. „Отровното трио“ превърна протестиращите хора, тези с чисти сърца, във фон и масовка на криминалния контингент, който е пратен там от Васил Божков“, допълни още Биков.

СДВР: 126 души са задържани след протеста снощи, 80 полицаи са ранени (видео)

„Г-н Биков не е чул поради причината, че напуснаха парламента какво каза вчера Румен Радев в пленарната зала. А то беше, че не бива да се стига до агресия. Призивът беше за мирен протест. Единственият, който може да носи политическа отговорност за агресията на протеста е премиерът Бойко Борисов, защото тя е вследствие на неговата упоритост да не подаде оставка“, каза от своя страна Христо Проданов, депутат от „БСП за България“.

„Това, което е най-адекватно да се случи в момента, е оставка и нови избори, за да се види какви са електоралните нагласи на българските граждани“, заяви той.

Полицията разчисти палатковия лагер на Орлов мост през нощта, движението през кръстовището е пуснато (видео)

Напускането на ГЕРБ на пленарната зала вчера Биков обясни с думите, че това е символичен жест, с който показват, че между тях и президента до края на неговия мандат няма да има никакъв диалог. Според него първата възможност за разрешаването на тази политическа криза ще бъдат президентските избори.

„Имаше такива тези, че хора от БСП ще подпишат и подкрепят предложението за тази Конституция. За да се спре с тези спекулации, на заседание на парламентарната група сме гласували единодушно, че никой няма да я подкрепи“, заяви Проданов.

Според него подкрепа за своя проект ГЕРБ ще намерят във „Воля“.

„Спомняте ли си откога на Марешки му е свален имунитета и е с повдигнати обвинения? Като говорим за независима прокуратура. От три години е „на трупчета“, за да изпълнява решенията на Бойко Борисов и властта“, каза депутатът от БСП.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Ivelin

    05 Септември 2020

    Тоя Биков такива глупости говори и ако някой му вярва ЖАЛНА НИ МАЙКА

Покажи всички Скрий

Реакции