<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56064" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Снимки показ...

Германец с 99 телефона излъга Гугъл да създаде задръстване (видео)

03 Февруари 2020
0 9256

Берлински художник успя да измами алгоритъма на Гугъл и принуди световния гигант да създаде задръстване на празна улица. Саймън Рект изпозлва 99 стари телефона, съобщава Гардиън.

 

Художникът натоварил телефоните в ръчна количка и тръгнал пеш по мост над река Шпрее. Наолко почти няма коли, вижда се от видеото, заснето по време на експеримента. Заради бавното придвижване на множеството телефони в количката обаче алгоритъмът на Гугъл, който следи устройствата, решил, че там има задръстване. И го нанесъл в Гугъл Мапс. Така въпросната пътна отсечка изведнъж станала червена на картата. Рект минава и покрай самия офис компанията в Берлин, теглейки “задръстването” със себе си.

 

“По този начин е възможно да превърнеш зелена в червена улица като директно влияеш на реалния свят, изпращайки шофьорите в друга посока, за да избегнат уж съществуващо задръстване”, коментира Рект успешния си експеримент.

 

“Гугъл промени изцяло представата ни за карти, начинът, по който работим с тях и техните ограничения”, каза още художникът.

 

От компанията приеха експеримента на Рект с чувство за хумор.

 

“Дали с кола или с камила, ние се радваме, когато някой открие нов и изобретателен начин за използване на услугите ни. Така ни помага да ги подобрим”, заявиха оттам.

 

Източник: Гардиън

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции