<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35283" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Германия още плаща пенсии на нацисти, служили при Хитлер

25 Февруари 2019
0 8792

Германия все още плаща пенсии на белгийци и англичани, служили в специалните отряди на Хитлер – СС. Те са съдействали на нацистите през Втората световна война при окупацията на Белгия и атаките срещу Великобритания.

 

Самоличността на получаващите пенсии е известна само на немските посланици в двете страни, твърди Euronews. Правителствата на Белгия и Великобритания не знаят кои са те. Нещо повече, пенсиите, които получават от Германия, не се облагат с данъци. Всеки месец пари получават около 30 белгийици на преклонна възраст. Броят на англичаните засега не е известен.

 

Става въпрос за суми между 435 и 1275 евро месечно. Това става ясно от документ, представен в белгийския парламент. В същото време Германия плаща по 50 евро месечно на хора, които са били депортирани в лагери на смъртта през войната, но са останали живи и на такива, принуждавани насила да работят за нацистите.

 

Отпускането на пенсиите се прави по силата на единствения декрет на Хитлер, който не е бил отменен след края на Втората световна война.

 

Източник: Euronews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции